Modeinfluencer og content creator

MARIE JEDIG

...when the first piece falls, it affects all others

MARIE JEDIG

Marie Jedig er en person med følelserne uden på tøjet. Følelser, som i den grad blev testet, da hendes søster kæmpede med en spiseforstyrrelse. Derfor har hun valgt, at overskuddet af hendes udgave af ’More Than Pizza’ skal gå til Bedre Psykiatri. En organisation, der arbejder for bedre vilkår for pårørende til psykisk sårbare mennesker.

I samme sekund vi træder ind i Marie Jedigs hjem i hjertet af København, bliver vi mødt af en eksplosion af farver. Det er et hjem. Sådan et… rigtigt hjem. Et hjem der reflekterer den person, som bor der. Ikke sådan et Kaj Bojesen/Lyngby-guldvasen hjem. Og der skal ikke passere mange minutter i Maries selskab, før det går op for os, at vi taler med en person, som dyrker de store følelser. ”Jeg kommer fra et emotionelt, udtryksfuldt hjem. Og så er jeg inkarneret teaterbarn. Så at leve, udvise og arbejde med følelser har altid været min superstyrke.” En super power som er til stede i hendes lejlighed i form af farverne på væggene, kunsten og hendes wtf-kinda-samling af stole, som alle, ifølge Marie, har deres helt egen personlighed.

When the first piece falls, it affects all others -
When the first piece falls, it affects all others -
When the first piece falls, it affects all others -
When the first piece falls, it affects all others -
When the first piece falls, it affects all others -

”Jeg har egentlig altid haft en fornemmelse af, at vi, der kan dele og sætte ord på følelser, har et ansvar for at gøre det."

Marie Jedig

Marie er that kind of person, hvis Instagram feed man kan scrolle igennem i timevis og blive fyldt med lige dele begejstring og misundelse. Men på den anden side af iPhone-skærmen, lever der også et rigtigt menneske. Et menneske, der som så mange andre, har oplevet glæde og kærlighed, men også de helt svære følelser. ”Med årene har jeg lært vigtigheden af at tøjle [red. mine følelser] og øver mig fortsat i at mestre det – og særligt arbejde mig ud af de negative følelser."

"Jeg er opdraget med, at man skal gøre som solsikken; altid vende sig mod solen."

Men ’love conquers all’ og Maries søster overvandt i sidste ende sygdommen, hvilke ifølge Marie skyldtes en ressourcestærk familie, som rykkede tættere sammen og i fællesskab tacklede søsterens udfordringer. ”Af samme årsag har noget, der dengang virkede destruerende, efterladt en positiv sejrsfølelse og ført mig tættere på min søster.” Den lykkelige slutning på historien om hendes søsters sygdom er meget sigende for Marie som person. Det handler om at vide, at alting er en fase – og at have power til at se ud over det, man står i. ”Jeg er opdraget med, at man skal gøre som solsikken; altid vende sig mod solen. Uanset hvor meget lort, vi står i, er der et eller andet lyspunkt forude.”

En energi Marie har taget med sig ind i sit arbejdsliv, hvor hun, som en vaskeægte business woman, har gjort karriere ved at dele ud af sit liv til sine over 162.000 Instagram followers. Et, på mange måder, angstprovokerende erhverv, da internettet let kan fungere som en skueplads til ens egen skrøbelighed. Men for Marie har det altid handlet om at skabe kontakt til andre mennesker. I starten handlede det lige så meget om at finde et fællesskab til sig selv, men som årene er gået, er det lige så meget blevet gennem hende, at andre kan finde deres. Et ansvar som Marie Jedig føler, at hun, like it or not, er nødt til at tage på sig.

"Jeg har egentlig altid haft en fornemmelse af, at vi, der kan del og sætte ord på følelser, har et ansvar for at gøre det. Hvis det bare genklinger i ét andet menneske, var det delingen værd."

Marie Jedig står bag den nyeste udgave af More Than Pizza med mascapone, confiteret hvidløg, mortadella, stracciatella (a whole lot of ella!), pistacienødder og sort peber. For hver pizza solgt sender vi 25 kr. direkte videre til Bedre Psykiatris arbejde for bedre vilkår for pårørende til psykisk sårbare mennesker.